Sikre deg selv på den lange turen

Sikre deg selv på den lange turen

Det er få øyeblikk her i livet som er mer stolte enn når vi endelig tar lappen. For de aller fleste skjer dette kort tid etter de har fylt 18, mens noen også venter noen år lengre. Uansett er dette en prosess majoriteten av nordmenn gjennomgår, og det er derfor et veldig viktig ritual å komme seg gjennom. Spesielt for unge mennesker er det å ha lappen viktig, mye fordi det gir dem frihet. Naturligvis kunne en gå, sykle, ta buss og selvfølgelig spørre om skyss fra andre tidligere, men nå er friheten nesten uendelig. Da kan en for eksempel ta fatt på en lang tur nedover i Europa.

Tilgangen til de europeiske landene er ypperlig fra Skandinavia, mest av alt grunnet ferger og broer som kobler Norge, Danmark og Sverige. Om du for eksempel kommer fra Sør-Norge, så kan du enkelt ta båten over til Danmark, og selvfølgelig kjøre bilen med nedover på ferga. Når du først kommer til Danmark, så er du i fastlands Europa, og du kan i realiteten kjøre til både Afrika og Asia herfra. Det mest aktuelle er nok dog å kjøre nedover i Europa, til land slik som Tyskland, Frankrike, og kanskje til og med så langt syd som Spania.

Du kan også velge å gå den østre ruten. Kanskje svinger du over til Polen fra Tyskland, og videre nedover til Tsjekkia, før du ender et sted på Balkanhalvøya. Nedover i Øst-Europa kan du støte på riktig spennende kultur, og det vil nok være en biltur du sent vil glemme. Men med frihet kommer også ansvar, og hva innebærer egentlig dette ansvaret? Kanskje fikk vi hjelp av en kyndig bilmann til å kjøpe inn vår første kjerre, men herfra og ut er det ofte opp til oss selv. Da gjelder det å ha en ting eller to på plass, men det gjelder ikke bare bilen – det gjelder i henhold til hele turen vi skal begi oss ut på, der sikkerhet bør være høyeste prioritet!

Planlegging er nøkkelen til en flott tur

Å planlegge er noe mange mennesker sliter med. Først og fremst handler nok dette om hvor langtekkelig det kan være, men også hvordan det tar ut det spontane i en ferie. En trenger derimot ikke å planlegge hver eneste tur, men det er dog viktig at en er klar for de utfordringene som kan komme. En av de største på en lang biltur er selvfølgelig bilen selv. Ta bilen inn på verksted, eller få en pålitelig person til å ta en titt, før du farer ut på ditt eventyr. Kanskje er bremsene svake? Vel, du ønsker neppe å bytte disse midt i et ukjent land. Husk også i henhold til bilen at du bør ha god reiseforsikring og bilforsikring, slik at du er dekket i de mange uhellene som kan skje på veien – kanskje er ikke sjåførene like forsiktige dit du skal!

Dessuten bør du sette opp et standhaftig budsjett for en slik tur, for det er fort gjort å la seg rive med i utlandet. Skal du virkelig ha en flott tur, så anbefales det å sette opplevelser over det å bruke penger, og da gjelder det å snippe inn pengesekken noe. Dessuten må du også bruke pengene dine riktig. Det er fort å spytte ut alt på alkohol og mat, men du skal også ha noen andre ting underveis på turen. Husk på forsikringer, bensin, og andre vanlige kostnader knyttet til ferier. Dessuten, ikke glem at det å investere i et antivirusprogram slik som McAfee fort kan være en veldig, veldig god avgjørelse.

Det har seg nemlig slik at det å surfe på nettet i utlandet er ganske så annerledes fra surfing her hjemme. Spesielt på offentlige nettverk kan det sitte kjeltringer rundt ethvert hjørne som står klare til å stjele din personlige info. Dette foregår rett og slett så enkelt som at du opererer over deres nettverk. Allikevel, når du er i utlandet koster det tross alt mange ganger dyrt å operere over mobilnettet. Derfor kan det å benytte seg av et Wi-Fi spare deg store penger. Laster du ned og benytter McAfee, så skal du bare betale en liten pris for å forsikre deg om at du er helt sikker når du opererer over offentlige nettverk i utlandet.

Lag en reiseblogg på veien

Vil du ta den helt ut, og kanskje til og med tjene litt penger på veien, så kan det å opprette en reiseblogg være en ypperlig mulighet for deg. Internettet er fullt av individer som ønsker å gjøre akkurat det samme som deg, og om du klarer å bygge deg opp en fanskare, så kan det fort vente noen fete lønningsslipper på deg. Alt du trenger å gjøre er å opprette en enkel blogg, for deretter å laste opp innhold kontinuerlig. Skal du gjøre dette blir kanskje poenget med å skaffe seg et antivirusprogram som McAfee enda viktigere. Da skal du tross alt operere på internettet over hele den ruta du skal begi deg ut på.

Dessuten må du inn på sider slik som nettbanken innimellom, og du vil neppe besøke en slik side uten full dekning, spesielt når du er i utlandet. Det blir nesten litt som å la huset stå ulåst midt i et nabolag med den høyeste kriminaliteten i byen mens du reiser på hytta. Sunn fornuft har aldri skadet noen, og det er nettopp det en bør forsøke å utøve til det ytterste når en skal reise på en slik tur som dette. Et antivirusprogram er en god start på denne reisen.

Husk å ta med kamera og en penn for notater også, dersom du virkelig vil gå inn for en reiseblogg. Videre kan du pakke med deg noen ekstra saker du bare elsker, dersom det er nok plass igjen naturligvis. Det er helt opp til deg hva du tar med deg, men husk å pakke det essensielle først. Nå som du endelig har friheten, så kommer det litt ansvar også. Men mest av alt, så skal du ha det gøy på bilturen!