Bilen du øvelseskjører med er ofte den første bilen du får et ordentlig forhold til. Mange øvelseskjører hjemme med foreldrene sine i ny og ne, men det er som regel bilen til kjørelærer du kommer til å benytte mest i denne tiden. Mange benytter seg av samme bil gjennom alle kjøretimer, og dette er en stor fordel. Da får du bli godt kjent med bilen, både med tanke på kjøring og de ulike funksjonene.

I tillegg til å lære deg å kjøre, er dette også en fin mulighet til å sammenligne ulike biler og funksjoner. Slik får du en liten oversikt over hva du eventuelt bør se etter i en bil når du skal gjøre ditt første bilkjøp. Tenk gjerne over hvilke funksjoner du savner eller hva du benytter deg mest av når du er ute og øvelseskjører. Slik kan du kartlegge hva behovene dine blir i fremtiden samt hva du bør vektlegge når du skal kjøpe din første bil.

Interesserer dette deg? Da kan du lese mer om  apper og program på Teknonytt.com i dag!

Apper og funksjoner

Android Auto er en spennende app mange har fått øynene opp for den siste tiden. Dette er en applikasjon fra Google hvor du enkelt og greit kan koble din Android smarttelefon til skjermen i bilen. Dette fungerer som regel på de aller fleste nye biler, men kan også benyttes på selve mobilen om bilen ikke har en skjerm som er kompatibel.

En av de største fordelene med Android Auto, er at du får en enkel tilgang på de funksjonene du har mest behov for når du er ute og kjører. Dette er en «håndfri» applikasjon, hvilket betyr at den vil kjenne igjen stemmen din slik at du kan snakke og kontrollere appen, uten å miste konsentrasjonen når du kjører.

Mange benytter seg av Google Maps og andre trafikk-applikasjoner som Waze når de kjører. Med Android Auto kan du nå gjøre dette ved hjelp av talekommandoer. Dette betyr at du kan styre musikken, sende tekstmeldinger eller ringe – helt uten å ta øynene av kjørebanen. Du kan altså utføre gjøremål i bilen på en trygg og sikker måte, noe som selvfølgelig er en stor fordel.

Programmer til nye biler

Ettersom teknologien har utviklet seg mye de siste årene, er dette noe mange vektlegger når de skal kjøpe seg en ny bil. Spesielt er det mange unge som er opptatt av hvordan bilen presterer sammen med teknologi. Unge ønsker gjerne en bil som enkelt kan spille musikk og utføre andre gjøremål, ettersom de har vokst opp i verden hvor alt stadig effektiviseres ved hjelp av nettopp teknologi.

Hvis du skal kjøpe deg en ny bil og er interessert i hvilke apper som er tilgjengelig er der ute, kan du lese mer. Hvis dette er noe du synes er viktig når du skal kjøpe deg en bil, gjelder det å gjøre god research i forkant. Hvilke tjenester bør bilen være kompatibel med og hva anser du som nødvendige apper? Dette er individuelt og derfor bør du kartlegge egne behov før du starter biljakten.