Nå som du endelig har bestått og tatt førerkortet, så kan du glede deg til å kjøre rundt i det vakre landet vårt – helt alene! For at du skal kunne komme så langt som mulig uten å hele tiden måtte bruke en formue på bensin, så er det viktig å kjøre økonomisk. Ikke minst er det også bra for miljøet. Her får du 8 gratis tips for å skvise maksimalt ut av bilens bensin. 

1: Unngå formel 1-kjøring 

Det kan være lurt å komme fort hjem fra jobben eller skolen. Pass likevel på å unngå at du kjører mot trafikklysene i full fart og gir gass når du skal videre. De store utslagene med kraftig akselerasjon koster mye. 

2: Ta foten av gasspedalen. 

La bilen bremse for deg. En ny bil bruker ikke drivstoff når du løfter foten fra gasspedalen. Derfor, når du nærmer deg et rødt lys, bør du bare slippe gasspedalen og bremse forsiktig samtidig.

3: Hold jevn hastighet 

Luftmotstanden blir ekstra kraftig når du kommer opp på tresifrede hastigheter. Med cruisekontroll sørger du dessuten for at du ikke kjører for fort. I tillegg til å ha muligheten til å unngå en fartsbot, bør ikke motoren din bruke unødig energi og forbrenne bensin på mye motvind. Det hele koster penger, og ekstra penger er det ikke alle som har. Hvis du likevel leker litt med tanken om å investere litt, så kan utbytteaksjer være noe for deg. Det er aksjer forbundet med lav risiko, men som allikevel gir deg løpende avkastning. Her på https://aksjebloggen.com/utbytteaksjer/ kan du lese mer om denne typen aksjer.  

4: Stopp / start

I stedet for å la bilen gå på tomgang ved hvert trafikklys, så skru av motoren siden det er billigere å starte nye biler i stedet for å la motoren gå. De fleste nye biler i dag har en stopp / start-funksjon, men i biler med manuelt gir må du fortsatt sette bilen i fri før motoren slås av. 

5: Ut med luksusen

Nyere biler har mange elektriske funksjoner. Hvis du vil presse noen ekstra dråper ut av tanken, så bør du bruke disse nøye. Det er spesielt klimaanlegget som kan påvirke drivstofforbruket negativt. 

6: Kontroller dekkene. 

Undersøk hvilke dekk som har lav, gjennomsnittlig og høy rullemotstand og vurder om du skal bytte dekk. Husk imidlertid at dekk med veldig lav rullemotstand også kan bremse saktere enn dekk med høyere rullemotstand. Hvis du kjører med høyt trykk i dekkene, reduseres kontaktflaten med asfalten, og reduserer dermed rullemotstanden. Husk å ikke overskride dekkets maksimale dekktrykk. 

7: Ut med de ekstra kiloene 

Fjern overflødig ting. Det betyr at du bør la hammeren, verktøykassa, flaskene og alt annet være hjemme. Fjern alt overflødig som bilen din skal slepe rundt på. En ekstra vekt i bilen på bare 20–30 kg kan nemlig merkes i bilen og på bensinforbruket.