Det å ha sertifikat er en stor fordel i en travel hverdag. Du kommer deg raskt fra a til b, og slipper å være avhengig av at andre skal kjøre deg. Dett gjør deg til en mer selvstendig person, som kan ta dine egne valg om hvor du skal dra. Det å ta lappen er praktisk når det kommer til en rekke daglige gjøremål, og gjør rett og slett hverdagen adskillig enklere.

Løsningene når det gjelder samferdsel & infrastruktur, er bedre og bedre her til lands. Dette er en av fordelene med å bo i landet vi bor i. Vi har gode og trygge veier, hvor vi kommer oss frem året rundt. I tillegg har vi strenge trafikkregler, som gjør veiene til et tryggere sted for alle. Dette er noe vi skal være takknemlige for, og ikke ta som en selvfølge.

Mange steder i verden handler trafikken om totalt kaos. Om du noen gang har kjørt på veiene rundt om i Asia, har du nok gispet etter pusten mer enn en gang. Der er det adskillig færre regler, og ulykkestallene er skyhøye. I noen land er det også lov med mindre mengde alkohol før bilkjøring, noe vi ikke tillater her til lands. Det er noe vi alle sammen vinner på!

Det er mange grunner for å være takknemlig for å kjøre i Norge, og mange gleder seg til den dagen de får førerkortet. Det er ikke uvanlig at ungdommer gjennomfører førerprøven så fort de har fylt 18, og dette er gjenstand for mye glede. Det er viktig å ha tatt nok førertimer på forhånd, og gjerne ha øvelseskjørt en god del først. Dette fører til at vi blir bedre sjåfører. La oss se litt nærmere på de beste grunnene for å ta førerkortet.

Jobbmuligheter

En rekke jobber krever at du har førerkort. Det er ikke kun i sjåfør- og transportbransjen at dette er en forutsetning, men også i mange andre stillinger. Om du skal jobbe med salg av varer eller tjenester er dette spesielt vanlig. Om du skal på mange kundebesøk, er det også en stor fordel. Bare tenk om du må benytte kollektivt for å komme deg byen rundt. Det blir fort slitsomt.

Å ha førerkort forenkler dagen drastisk, selv om det ikke er et krav for stillingen. Du kommer deg raskt til og fra jobb, og kan bruke tiden på morsommere ting enn transport. På nettsiden til spillguide.com, kan du finne adskillig bedre underholdning. Mindre tid brukt på å vente på bussen, gir mer tid å ha det gøy. Og det å ha det gøy må vi aldri glemme.

Frihet til å dra på bilferie

Når du har sertifikat, har du frihet til å forflytte deg hvor du vil. Dette betyr at du enkelt kan komme deg på ferie, ved å sette deg i førersetet. Vi har et vakkert og langstrakt land, som bare venter på å bli oppdaget av deg. Om du ikke eier egen bil, er det problemfritt. Du kan enkelt leie en på nabobil eller en annen utleie-leverandør.

Det å kunne stoppe når som helst, er en av fordelen med å selv kjøre på ferie. Plutselig ser du noe spennende utenfor, og da er det fint å bare kunne bremse ned. Bilferien begrenser seg heller ikke kun til Norge. Du kan kjøre til et av nabolandene, eller suse nedover Europa med vind i håret.

Kjøre barna på aktiviteter

Barn nå om dagen, har en masse aktiviteter de skal kjøres på. Om dere har flere barn, kan dette oppleves overveldende. Da er det greit å rulle ut bilen, og la barna hoppe inn i baksetet. Du kan dermed enkelt kjøre dem rundt, og rekke alle avtaler med både skole, svømmetrening og speideren. Dette vil spare deg mye tid, og ikke minst stress.

Med sertifikat og bil, kan du også kjøre barnet på besøk til venner, eller på andre helgeaktiviteter. Å komme seg rundt over alt kollektivt, kan fort bli en umulig oppgave. Det er jo dessverre ikke overalt buss, trikk eller tog går. Men veier til bilkjøring, det er lettere å finne.

Det gir deg mye større frihet

Hvem liker ikke å føle seg fri og uavhengig? Det er godt å vite at du når som helst kan rygge ut bilen, og komme deg dit du vil. Kanskje du er midt i middags-lagigen, og innser at du mangler en ingrediens, eller plutselig innser du har glemt noe på jobben.  Uansett er det fint å være fri til å bevege deg rundt som du vil.

Tenk gjennom hva som er din viktigste motivasjon for å ta førerkortet. Er det en av disse grunnene, eller noe helt annet? Kanskje jobben krever det, eller du innser at livet blir enklere. Uansett, verden ligger for dine føtter når lappen er i boks. Lykke til!