Det er ikke enkelt å vite hva som må gjøres ved motorstopp. Det viktigste er at du tar kontroll over bilen slik at den ikke står i veien for andre bilister. Deretter må du ringe etter hjelp med en gang du har muligheten til å ta en telefon. Det første tegnet på motorstopp er gjerne at det lyser varsellys i bilens instrumentpanel.

Det kan gjerne ta litt tid før det kommer hjelp. Dersom du har tilgang til mobil, WiFi og en ekstern lader kan du kose deg med nettcasino mens du venter. Spill klassiske spilleautomater eller andre nettbaserte spill helt til hjelpen kommer. Du kan søke i søkemotorene etter svar på hva du skal gjøre ved motorstopp.

Kjør forsiktig av veien

Når du får motorstopp bør du kjøre av veien med en gang. Det er derfor viktig å vite hvilke tegn du skal se etter i begynnelsen. Du bør reagere med en gang du hører en rar lyd fra motoren. Det er ikke uvanlig at en bil får motorstopp. Det er derfor viktig at du følger med på om bilen er i god stand. Du kan da unngå at det oppstår akutte problemer.

Det er ikke bare motorstopp som er årsaken til at bilberging må skje på norske veier. Du kan også oppleve å få startproblemer og flatt batteri. Derimot står gjerne bilen hjemme i egen garasje når dette skjer. Andre årsaker kan være at du har punktert, eller har fått problemer med et av hjulene.

Stopp motoren med en gang

Når du oppdager at du har problemer med bilen bør du slå på nødblinken. Deretter må du se etter et sted å stoppe bilen. Kjør forsiktig inn på siden, så fremt dette er mulig. Forsøk å parkere på en parkeringsplass. Bruk nødlysene for å varsle de andre bilistene. Stopp motoren med en gang du har parkert.

Det er ikke alltid like enkelt å forholde seg rolig i nødsituasjoner. Derimot kan du spørre andre om hjelp så snart du har fått stoppet bilen. Det beste er om du kan stoppe bilen i nærheten av en bensinstasjon.

Finn refleksvesten i bilen

Det er påbudt å ha en refleksvest i bilen i Norge. Refleksvesten skal være tilgjengelig fa førersetet. Dette er en fordel om noe uforutsett skjer. Du vil da ha behov for å ta på deg vesten før du går ut av bilen. Dette bidrar til at andre bilister ser deg lettere. Du kan da bevege deg utenfor bilen uten å være redd for at det skal skje flere uhell.

Samtlige personer i bilen bør gå ut av bilen på motsatt side av trafikken. Deretter bør passasjerene forsøke å komme seg til et sted der de ikke står i veien. Dette motvirker at det skjer flere uhell på veibanen før hjelpen kommer.

Bruk en varseltrekant

Når du har tatt på deg en refleksvest kan du plassere varseltrekanten i veien. Det er påbudt med en varseltrekant til bilen. Den skal plasseres rundt 150 meter bak bilen. Dette sikrer at andre bilister ser bilen i tide.